Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Вече има дарения за ремонта на дома на Вальо, чиято история трогна мнозина

Получени са първите дарения за ремонта на дома на единственото дете от крайграничното село Поручик Кърджиево - 11-годишния  Вальо, съобщи за Про Нюз Добрич координаторът на фейсбук групата „Спаси Добрич” Стоянка Маринова. Първото дарение е от Дидо - собственик на заведение. То включва 100 лв. за ремонт на домът на малкия Вальо, както и латекс за боядисване на помещенията в къщата. Както Про Нюз Добрич съобщи, двама млади мъже, които се занимават със строителство – и двамата носещи имена Иван Иванов, решиха да помогнат на малкия Вальо от Крушарското село Поручик Кърджиево, чиято история трогна мнозина. Там Вальо е единственото дете измежду 13-те му жители.

Добри хора ще ремонтират дома на Вальо, чиято история трогна мнозина

След смъртта на майка си преди шест месеца, момчето остава да живее с баща си, който е на 62 години и с множество хронични заболявания. При посещението си в селото двамата строители подариха на Вальо яке, маратонки и лакомства. Те посетиха дома му, за да направят оглед и да преценят от какво ще има нужда. Според тях, къщата е негодна за ремонт и най-добре ще е да се направи една по-малка постройка от стая с кухненски бокс, баня и тоалетна. Смятаме, че за двама души това ще е достатъчно, споделиха те.

Вальо се върна на село, но приказката за него ще продължи

Обещават да се включат със собствен труд, но се надяват хора от бранша – фирми и техни колеги, също да се присъединят, за да приключи по-бързо ремонтът. Те отправят апел да се набавят строителни материали, за да се направи баня за Вальо и да се ремонтира стая, където той да живее с баща си. Желанието на двамата Ивановци и на дамите от инициативата „СПАСИ Добрич” Йовка Иванова и Стоянка Маринова, е ремонтът да бъде завършен до Великден.

Благодетели сбъдват мечтите на малкия Вальо, останал скоро без майка

Във връзка с многобройните запитвания, публикуваме банкова сметка, по която могат да се превеждат средства:  от Банкова сметка BG43SOMB91301011689601 Йонка Иванова Като основание трябва да бъде записано, че средствата са за Вальо При необходимост, може да бъде търсена и Стоянка Маринова - телефон 0893928662
c