Балчик Водещи новини - дясно Спорт

До дни лицензират клуба по фигурно пързаляне в Кранево

Спортния министър Красен Кралев посети днес ледена пързалка “Black Sea Ice Arena” в Кранево. Той се срещна с родителите на децата от едноименния клуб, които тренират фигурно пързаляне, техните родители, председателя на Общински съвет-Балчик Илиян Станоев и ръководителя на едноименния клуб Вячеслав Казаков.

По време на срещата с родителите, Красен Кралев ги е уверил, че Българската федерация по кънки в близките дни предстои да лицензира клуба “Black sea ice arena” и така подрастващите ще имат възможност да вземат участие в състезания още през февруари. 

Само 3 месеца след основаването му, вече 26 деца посещават редовно тренировките, които се провеждат от висококвалифициран треньор, посочи министърът.

Ледената пързалка работи целогодишно и млади спортисти имат възможност да тренират без прекъсване. В клуба има деца, които пътуват от Варна,Балчик, Добрич, Силистра и др.

Ледената пързалка е предназначена както за пързаляне на кънки, така и за обучение и спортни състезания по хокей, фигурно пързаляне, кърлинг.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *