Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Голяма част от Добрич остава без вода поне до 19 часа днес

Продължава работата по отстраняване на аварията на кръстовището на улиците "Орфей" и "Димитър Ковачев" в Добрич, която от вчера оставила без вода голяма част от Добрич. Тя е възникнала при изграждане на водопроводна връзка – част от дейностите по проекта за градски воден цикъл.

Водният проект спира за ден водата в част от квартал “Балик” в Добрич

Дежурният диспечер на "ВиК Добрич" обясни, че има уверения от екипа за управление на проекта за воден цикъл, че работата по отстраняването на аварията предстои да приключи до час. След това ще са нужни около два часа за напълване на водоснабдителната система, което означава, че гражданите могат да очакват възстановяване на водоподаването около 19 часа.

Авария от воден цикъл оставя половин Добрич на сухо тази нощ

Припомняме, че заради изграждане на водопроводна връзка на кръстовищeто на ул.”Орфей” и ул.”Димитър Ковачев” на 10 януари бе спряно водоподаването за живеещите в района. Работата на фирмите по водния цикъл там продължи и в петък. След като водопроводът е бил свързан, снощи около 20,30 ч. е възникнала авария. В резултат на това в района през нощта, както и днес, няма вода. За живеещи по високите етажи безводието продължава от четвъртък сутринта, алармираха те.  
c