Водещи новини - дясно Общество

Голяма част от Добрич остава без вода поне до 19 часа днес

Продължава работата по отстраняване на аварията на кръстовището на улиците “Орфей” и “Димитър Ковачев” в Добрич, която от вчера оставила без вода голяма част от Добрич. Тя е възникнала при изграждане на водопроводна връзка – част от дейностите по проекта за градски воден цикъл.

Водният проект спира за ден водата в част от квартал “Балик” в Добрич

Дежурният диспечер на “ВиК Добрич” обясни, че има уверения от екипа за управление на проекта за воден цикъл, че работата по отстраняването на аварията предстои да приключи до час. След това ще са нужни около два часа за напълване на водоснабдителната система, което означава, че гражданите могат да очакват възстановяване на водоподаването около 19 часа.

Авария от воден цикъл оставя половин Добрич на сухо тази нощ

Припомняме, че заради изграждане на водопроводна връзка на кръстовищeто на ул.”Орфей” и ул.”Димитър Ковачев” на 10 януари бе спряно водоподаването за живеещите в района. Работата на фирмите по водния цикъл там продължи и в петък. След като водопроводът е бил свързан, снощи около 20,30 ч. е възникнала авария. В резултат на това в района през нощта, както и днес, няма вода. За живеещи по високите етажи безводието продължава от четвъртък сутринта, алармираха те.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *