Водещи новини Общество

2 000 лева за “Искам бебе” събра на рождения си ден координаторът й в Добрич

Мечтата на едно семейство от Добрич, което жадува за рожба, може да се сбъдне, благодарение на инициативата на координатора на фондация “Искам бебе” Мария Георгиева и нейните приятели, отзовали се на нетрадиционната й покана заедно да отпразнуват рождения й ден.

Всички поканени на личното тържество бяха подготвени, че рожденичката не очаква лични подаръци. Вместо това, гостите й, според желанията и възможностите си, можеха да дарят средства за двойка с репродуктивни проблеми, за чиято подкрепа работи фондация „Искам бебе“. “Елате с вярата си, че заедно можем да подарим Рождество в един дом, очакващ детски смях”, гласеше поканата на Мария.

Сред гостите на празника бяха народният представител Даниела Димитрова, координаторът на “Искам бебе” за Варна Валентина Иванова, председателят на дамски клуб “Майчина грижа” Сабина Дукова, Величка Иванова, която преди два месеца се сдоби с тризнаци, благодарение на инвитро процедури, както и много семейства, на които фондация “Искам бебе” е помогнала, близки и приятели на Мария.

Специални поздрави към рожденичката и благородната й инициатива отправи Зоя Иванова – от свое име и от името на своята дъщеря – създател и дългогодишен двигател на фондацията „Искам бебе“ Радина Велчева.

Вие сте едно голямо семейство и всеки от Вас преживява онова, което е преживяла Мария. За мен този ден носи името Мария. Тя е човек с огромно сърце, което раздава толкова много обич и светлина в семейството си, към децата на училище “Любен Каравелов” и към всички Вас. В сърцето на Мимето има много обич. За всяка от Вас тя носи обич и болка при всяко несбъднато инвитро. Но, съм убедена, че всяка от Вас носи нейната любов. А, когато човек носи любов и обич, непременно бебето идва”, сподели Зоя Иванова. Тя благодари на Мария Георгиева за това, което е, за голямото й сърце. Здраве, много любов и много обич – към семейството и каузата “Искам бебе”, пожела още тя.

Думи на благодарност отправиха бивши ученици на рожденичката, която е преподавател в СУ “Любен Каравелов”. С много вълнение момичетата й благодариха за знанията, които им е предала, както и за това, че ги е направила по-добри хора.

Своята лична кауза, както и на стотици жени и мъже в Добрич, каузата на трудно сбъднатите деца, сподели Радослава – едно от момичетата на “Искам бебе”: “Моят път към детето продължи много дълго време. Никога няма да забравя безсънните нощи, през които мечтаех да ми се случи чудото – да бъда майка. Мъката, която преживяваха моето сърце, моето семейство, моите приятели, при всеки неуспешен опит инвитро. В един момент животът ме срещна с моя ангел – Мария. Споделихме си заедно усмивките и сълзите. Тя беше човекът, който нито веднъж не ме забрави, нито веднъж не ме остави да плача сама. Човекът, който се бореше наравно с мен и вярваше, че един ден ще стана майка. Преди две години и половина се роди моето слънце. Станах майка на най-прекрасния син и разбрах, че, когато вярата срещне надеждата, животът намира начин. През цялата бременност мисълта ми беше една – Виктор да се роди жив и здрав, че той ще има една кръстница и това ще е Мария. За да го ориса с много любов и всеотдайност, с нейната сила да се бори и да сбъдва мечти и да дарява добрини. Днес съм тук, заедно с Вас, за да кажа едно голямо Благодаря на Мария”, сподели още Радослава.

Мария благодари на всички, отзовали се на поканата й. Тя благодари на всички, помогнали да се случи този нетрадиционен рожден ден – на учениците от вторите класове на СУ “Л. Каравелов”, измайсторили ръчно прекрасните покани за празника; на домакините от ресторант “Ел Мундо”, прегърнали радушно идеята; на агенция “Романтика”, сътворила прекрасната обстановка; на ръководството и колегите й от  СУ “Л. Каравелов”, подкрепили инициативата. Мария отправи думи на благодарност и към семейството си, както и към безценните си приятели.

Рожденичката не пропусна да благодари и на Радина Велчева за това, че без нея днес тя нямаше да има своя дар Дара. Мария припомни, че именно чрез Радина се е срещнала с фондация “Искам бебе” – неправителствена организация, която помага на двойки с репродуктивни проблеми – не само финансово, а и логистично и психологически. Заслуга на фондацията е да съществува националният фонд “Ин витро” и 50 общински програми, които помагат на двойките по градовете.

Добрич е първият град, който през 2008 г. направи група за психологическа подкрепа на такива двойки, припомни Мария.

Събраната сума на рождения ден на координатора на фондация “Искам бебе” Мария Георгиева е 2000 лева. Средствата ще се използват за инвитро процедура на жена от Добрич с надеждата да се сбъдне мечтата й за рожба.

Събраната сума ще помогне на Цвети от Добрич. Тя и съпругът й от 12 години правят опити да се сдобият с рожба. “Това е огромна борба, която ще водим с Ваша помощ. С нея се чувстваме по-силни”, сподели изключително развълнуваната жена.

“Това е огромен шанс за нас, тъй като процедурите са много скъпи. Много трудно се събират толкова огромни суми за кратък период от време. Благодарение на такива събития, това се случва”, сподели пред Про Нюз Добрич Цвети. Последният, четвърти опит инвитро, Цвети и съпругът й са правили през ноември.

Благодарение на инициативата на Мария и добрите хора, които се отзоваха на поканата й и отправиха своето послание за успех, сега Цвети ще има нов шанс за така желаната рожба.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *