Водещи новини - дясно Крими

Задържаха поръчител на част от палежите в Добрич, разследван е и за дрога

Районният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на мъж от Добрич, разследван във връзка с палежи на кола и заведение, както и за притежание на наркотици.

43-годишният С.П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на неустановени дати през месец декември 2018г. в Добрич, в качеството на подбудител, умишлено е склонил друг мъж, с инициали К.К., чрез убеждаване и обещаване на парично възнаграждение да склони и подпомогне другиго да извърши палеж на лек автомобил и два палежа на ресторант по ул. “Горски извор“.

Мъжът е обвинен и за това, че на 4 януари т.г. в село Котленци, обл. Добрич, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – канабис с тегло 0.180 грама.

Районният съд прецени, че от събраните на този етап доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е евентуалният извършител на вменените му престъпни деяния.

С оглед високата обществена опасност на разследваните деяния, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, Районен съд – Добрич счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда.

Постановеното от Районния съд определение не е обжалвано и вече е влязло в сила.

Както вече беше съобщено във връзка с разследваните палежи са задържани още двама души.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *