Общество

Опасно време в Добрич, температурите падат до минус 14

Жълт код за опасно студено време е обявено за голяма част от страната, включително и в област Добрич. Според метеоролози, очаква се това да е най-студеният ден за седмицата. Градусите в региона ще паднат до минус 14 под нулата.

За вторник е в сила предупреждение за потенциално опасно време с отрицателни температури през целия ден.

Във вътрешността на област Добрич дневните температури ще остават отрицателни. На места там и сутрешните ще са ниски – до минус 14° – минус 9°.

Студът ще се усеща още повече, тъй като ще се изясни, очаква се денят да бъде слънчев. Дневните температури ще се повишат до около 0 градуса.

В сряда се очаква да се заоблачи и на места да има слаби превалявания от сняг, което и слабо ще повиши температурите и ще бъдат – сутрешните между минус 10 и минус 7 градуса, а дневните от минус 2 до около 6-7 градуса над нулата за Източна България.

В четвъртък ще се затопли още и вече сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а дневните между 1 и 10 градуса над нулата. 10 се очаква да са градусите по Черноморието, където ще има и слаби валежи от дъжд.

От петък се очаква ново застудяване, температурите ще се понижат отново и максималните ще бъдат между 0 и 5 градуса.

В почивните дни ще бъде студено, не се очакват валежи. Сутрешните температури ще бъдат около минус 7-минус 2 градуса, а дневните между минус 1 и 5 градуса, за София максималната температура ще бъде около минус 1 градуса.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *