Водещи новини - дясно Добричка Общество

Кметът Тошко Петков подаде жалба в прокуратурата заради фалшиво писмо

Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков е подал днес сигнал в прокуратурата за разпространено в социалната мрежа фалшиво негово писмо до министър-председателя във връзка с възможността общините да поискат от държавата пътища, които да стопанисват и те да отпаднат от списъка на пътищата, за които се дължи винетна такса.

Писмото е с реквизити на Община Добрич, с изходящ номер с дата 7 януари 2019 г., с печат на Общината и подпис на кмета.

Според въпросното писмо, кметът заявява, че иска:

Републикански път II-71 Добрич-Оброчище в участъка от километър 99+481 до км 100+300 и от км 101+880 до км 105+400 след с. Славеево до разклона за с. Одърци да отпадне от списъка пътища, за които се дължи винетна такса за преминаване.

Горепосоченият път да ни бъде прехвърлен за стопанисване и стопанисване, но след възстановяване на разрушената през м. юли 2018 г. настилка.”

Няма такова решение и такова писмо. В тази връзка съм сезирал прокуратурата и разчитам компетентните органи да си свършат работата и да стане ясно кой се занимава с нашата Община и кои са лицата, които са качили това фалшиво писмо в социалната мрежа, коментира кметът инж. Тошко Петков.

Той заяви, че няма предложения  Община Добричка да  иска да й бъдат прехвърлени републикански пътища. Въпросът е дискутиран в кметския екип, както и на среща с кметовете на населени места от общината. Никой не изяви желание част от републиканската пътна мрежа да бъде прехвърлена на общината, а хората да пътуват там без винетки, коментира инж. Петков. По думите му, пътищата в общината са ситуирани така, че не предполагат подобно решение.

От Окръжна прокуратура съобщиха за Про Нюз Добрич, че утре ще бъде разпоредена проверка на случая от полицията.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *