Общество

АПИ: Има проблеми и до седмица ще бъдат отстранени. Фирмата-изпълнител е под лупа.

След множеството уверения от АПИ, че всичко или почти всичко около въвеждането в експлоатация и функционирането на новата национална ТОЛ система е или поне следва да работи адекватно, вече са факт първите двама отговорни за казуса, официално и скоропостижно освободени – инж. Веселин Давидов – член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, отговарящ за изграждането на електронната система за събиране на пътни такси и Антон Антонов – директор на Националното ТОЛ управление, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Лично инж. Глосов – председател на Управителния съвет на АПИ, заяви че се прави анализ на проблемите, създадени при въвеждането на електронната винетка. “Възможно е да бъде потърсена отговорност и от фирмата-изпълнител”, коментира шефа на пътната агенция пред Нова ТВ. 

“Освобождаването на инж. Веселин Давидов и на Антон Антонов, е по преценка на министър-председателя и на  ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Дали само тези хора ще поемат отговорност, но и фирмата-изпълнител ще преценим след анализа на проблемите, които се създадоха при продажбата на електронните винетки и през следващата седмица това ще се знае”, уточни инж. Глосов.

Той не изключи възможността, при документалната проверка, ако се окаже, че фирмата-изпълнител не е спазила графиците, съгласно договора, отговорност да бъде потърсена и от нея.

“Има проблеми и за всички затруднения, които се създадоха се реагира веднага и се отстраняват,  но това е нещо ново, което сега се внедрява и започва да работи. Считам, че до седмица  техническите проблеми ще бъдат отстранени” – коментира шефът на АПИ.

Според представената от него информация, броят продадени до момента електронни винетки се увеличава, като количеството им надвишава 71 000, за над 5 млн. лв.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *