Добрич Общество

Търсят решение на проблема с изливащите се фекални води в къща в Добрич

Търсят се възможности за решаване на проблема на живеещите по улица „Димитър Списаревски” в Добрич, които преди Нова година алармираха, че след разкопаването във връзка с водния цикъл  къщата на номер 16  е застрашена от срутване.  Както Про Нюз Добрич вече съобщи, потърпевшите обясняват, че огромна маса от фекални води влиза в къщата и подкопава основите на сградата, вследствие на спукана тръба.

Отходните води текат и се събират точно на входа на къщата. Така живеем вече месеци, обяснява Дора Савова.

„Освен, че миризмата е ужасна, с фекални води са наводнени избените помещения, което застрашава и основите на сградата. Цялата улица е разкопана, а от компетентните институции не обещават отстраняване на повредата в разумни срокове”, добавя тя.

Проблемът на ул. „Димитър Списаревски“ е свързан със стара авария, на много амортизирана канализация по улицата, обясниха от Община Добрич в отговор на запитване от Про Нюз Добрич.

“Към днешна дата от ВиК дружеството са заустили водата във временна връзка, като улицата си остава надлъжно прокопана като речно корито и все още има открит воден поток. Трайното решение е пълна подмяна на около 180 м канализационна тръба, която е с голямо сечение (ф600) и на голяма дълбочина – повече от 9 метра. Водното дружество няма финансовата и техническата възможност да извърши ремонта. Подмяната обхваща канализацията от бул. „Добруджа“ до кръстовището с ул. „Велико Търново“. Обмисляме Общината да реализира ремонта със собствени средства и в тази връзка проучваме каква е възможността по ЗОП да го направим с директно възлагане, за да не се налага дълга процедура за обществена поръчка”, посочват още от Общината.

Снимки: Дора Савова

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *