Водещи новини - дясно Крушари Общество

Вальо се върна на село, но приказката за него ще продължи

Днес 11-годишният Вальо, чиято история трогна мнозина, се завърна в с. Поручик Кърджиево, Крушарско. За три дни той бе гост на една от благодетелките си Стоянка Маринова. Жената го покани в дома си в Добрич, за да отпразнува заедно със семейството й Нова година. Но, осигури на Вальо и незабравима емоция.

През тези три дни Вальо срещна един нов за него свят и за пръв път в живота си се къпа в баня, храни се с нож и вилица, опита пържола, яде торта, посети ресторант, намери си приятели.

В последния ден на 2018 година емоцията на Вальо беше огромна – той бе на разходка, с помощта на дарители той бе облечен „от глава до пети”, има ново яке, обувки, което го накара да грейне. От Новогодишната баница му се падна най-големият късмет – парата.

Момчето днес се завърна в селцето, където е единственото дете сред тринайсетината му жители, с много подаръци. Но, най-вече с богато преживяване.

„Когато видя баща си, не можа да спре да говори. Разказа му всичко, което е правил. Беше много емоционален”, сподели пред Про Нюз Добрич Стоянка, която бе поела ангажимент пред бащата на момчето днес то да се върне в с. Поручик Кърджиево.

Благодетели сбъдват мечтите на малкия Вальо, останал скоро без майка

Стоянка и Вальо поздравили кмета на селото за именния му ден. След това отишли и при бабата на момчето Иванка, където емоционалният разказ на детето за преживяванията му в Добрич продължили. Беше много щастлив и изпълнен с емоция. Той започна да разказва къде е бил, какво е видял. Не може да се нарадва и на новите си дрехи, разказа Стоянка.

А, на нея Вальо подарил своето голямо „Благодаря!”.

Стоянка увери, че приказката за 11-годишното момче днес не свършва. Още в края на седмицата тя отново ще е в Поручик Кърджиево, за да занесе на Вальо подаръците – дрехи, обувки, лакомства и играчки, които добри хора са изпратили за него. Сред тях е и кола с дистанционно, за каквато той си мечтае.

Членове на групата „Спаси Севера – Хуманитарна акция на Северна България” вече обмислят възможностите да помогнат с ремонт на дома на семейството, като ангажират строителни фирми.

По Великден Вальо отново ще е със Стоянка. Имат покана да гостуват в Бургас, да посетят остров Света Анастасия, ще се повозят на кораб, ще посетят плаж.

Както Про Нюз Добрич разказа, 11-годишният Валентин Валентинов Василев е от крушарското село Поручик Кърджиево, което се намира близо до границата с Румъния.  В селото живеят 19 души, но през зимата остават едва 13, сред които само едно дете – Вальо. След смъртта на майка си преди шест месеца, момчето остава да живее с баща си. Той също се казва Валентин. На 62 години е и има множество хронични заболявания. Работи към кметството по програма за заетост и получава толкова, колкото да плати тока, водата, училищния автобус, телевизия заради детето, лекарства за хроничното заболяване, но не всички, защото пести, тъй като ги купува без рецептурна книжка. Детето по-често е в къщата на баба си Иванка и дядо си Симеон, където условията са по-добри.

Малкият Вальо е петокласник в училището в с. Коритен

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *