Водещи новини - дясно Култура Общество

Фолклорен клуб ще прославя Добруджа в Испания

Меглена Кривчева на среща с консул Цветелин Цолов

Фолклорен добруджански клуб “Мило ми е, драго ми е” в град Валенсия, Испания, е създаден да работи за Добруджа, отвъд пределите на Родината, сподели за Про Нюз Добрич Меглена Кривчева. Добруджанка, родом от село Паскалево, която е председател на клуба.

“В основата на моя замисъл за Добруджа са децата, за да не забравят от къде са и да са горди с това, че са българчета”, споделя добруджанката. И уверява, че през 2019 година цялата й енергия, както и на хората, с които ще работи, ще са България, Добруджа и децата зад граница.

Клубът вече е допринесъл за каузата на Национален фолклорен ансамбъл “Българе” да се създаде елитен детски фолклорен състав “Българе”. Освен това, се включи и в благотворителната Коледна кампания на Клуба за народни танци “Жътвари” – гр. Добрич, целяща да помогне на възрастните хора в града.

Клубът в град Валенсия ще разчита и на подкрепата на консулството в град Валенсия, в лицето на генералния консул на България във Валенсия Цветелин Цолов.

На проведената неотдавна среща с него Меглена Кривчева го запозна с плановете и идеите на Фолклорен добруджански клуб “Мило ми е, драго ми е”, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. „За наша радост, срещнахме огромно разбиране и пълна подкрепа”, сподели след срещата тя.

„Създадохме този клуб за всички нас, които живеем извън пределите на Майка България и които обичаме и желаем името Добруджа да се носи по света като символ на родната земя, мириса на хляба и майчиния шепот. Ще се радваме към тази идея да се присъединят всички, които носят Добруджа в сърцето си и да работим заедно, за да оставим във времето следа и бъдещето поколение да не забравя кои сме, от къде сме и от къде произлиза обичта ни към тази земя, наречена Златна Добруджа”, споделят създателите на клуба във Валенсия.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *