Водещи новини - дясно Добрич Крими

Четири пъти за месец горя бившият Център за ученическо творчество в Добрич (снимки)

Четири пъти за последния месец е горяла сградата на бившия Център за ученическо, техническо и научно творчество в Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Оттам информират, че последният случай е от 29 декември, когато в 14,05 ч. е получен сигнал за пожар в сградата по бул. “Добруджа” № 1, която е изоставена, необитаема и неохраняема.

Изпратените екипи на полицията и пожарната са локализирали и изгасили пожара. Те са установили, че неизвестен е запалил учебна стая на втори етаж. Според пожарникарите, в случая се касае за предизвикан по непредпазливост пожар при боравене с открит огън.

Другите пожари в сградата, за които е подадена информация от полицията, също са били на втория етаж.

В отговор на запитване на Про Нюз Добрич от Общината информираха, че сградата се охранява, но често е обект на вандалски прояви.

По повод коментарите в социалните мрежи поискахме информация и за това дали има проявен инвестиционен интерес към имота. От общинската администрация отговориха, че към него няма заявен интерес от страна на инвеститори или наематели. Единственият заявен интерес е за стопанска дейност и търговия, които са недопустими по закон. В Центъра може да се провежда само образователна, здравна или социална дейност.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *