Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пореден палеж на бившия Център за ученическо творчество в Добрич

За пореден ден днес горя сградата на бившия Център за ученическо научно и техническо творчество в Добрич, съобщиха за Про Нюз Добрич работещи наблизо. Един от тях днес в 14,05 часа е подал сигнала за пожара на телефон 112. Според хората в района, пожари в сградата избухват вече четвърти ден.

Пак подпалиха пожар в бившия Център за ученическо творчество в Добрич

От Областната дирекция на МВР в Добрич бе изнесена информация за запалвания там на 15 и 27 декември. В първия случай пожарът тръгнал от бившата учителска стая на втория етаж. Униформените установили, че стаята е отворена, с начупени прозорци и вследствие на небрежност при боравене с открит огън са изгорели дървените мебели и обзавеждането в нея. Втория път са били запалени части от дървени бюра и хартии  в две съседни стаи на втория етаж.

Търсят инвеститори за бившия Център за ученическо творчество в Добрич, който два пъти горя

Според информация от пожарната, сградата на бившия ЦУТНТ, която е общинска собственост, е без охрана. В отговор на запитване на Про Нюз Добрич от Общината информираха, че сградата се охранява, но често е обект на вандалски прояви. По повод коментарите в социалните мрежи поискахме информация и за това дали има проявен инвестиционен интерес към имота. От общинската администрация отговориха, че към него няма заявен интерес от страна на инвеститори или наематели. Единственият заявен интерес е за стопанска дейност и търговия, които са недопустими по закон. В Центъра може да се провежда само образователна, здравна или социална дейност.

Снимка: Фейсбук

c