Здраве

Тризначки – най-хубавия подарък до елхата за семейство от Добрич

За семейството на Величка и Иван Иванови от Добрич Коледното чудо се случи. Домът им  е изпълнен с тройно щастие, защото два месеца след раждането им тризначките Анастасия, Гергана и Ивет са изписани и вече са у дома. Така семейството ще посрещне най-щастливата нова година.

Момиченцата са дълго чакани. Те са заченати инвитро и се родиха на 27 октомври. До достигане на нужното тегло те бяха първо в СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ – Варна, а през последните две седмици в Център за рехабилитация във Виница.

Семейството отправи послание за повече родени деца в България като на изписването премени малките красавици със бебешки носии с български шевици.

„Всички сме много развълнувани – както ние, така и децата”, сподели пред Про Нюз Добрич развълнуваната майка.

Момиченцата се родиха с тегло под 1,2 кг, а вече Анастасия тежи 3,03 кг, а сестрите й – са изписани с тегло 2,8 и 2,5 кг.

Налага се майка им да ги храни едновременно с шишетата с адаптирано мляко, тъй като в противен случай се сърдят. Величка споделя, че рядко плачат едновременно, обикновено се редуват.

„Вкъщи вече е весело. Къщата ни се напълни”, споделя майката. И допълва, че всички са били много щастливи, когато тя и децата са се прибрали у дома. През последните две седмици, включително и на Коледа, тя е била, заедно с децата, в Център за рехабилитация във Виница.

„Беше ми много полезно, научих много неща, които сега са ми от полза”, довери още Величка.

Величка и Иван са семейство от 2015 година. Почти две години правили опити за бебе, но неуспешно. Обиколили много лекари, но медиците така и не открили проблема, който пречи на младата жена да забременее. Дори с лекота й обяснявали, че е причината е психическа.

Жена от Добрич роди момиченца тризнаци след първи инвитро опит

Д-р Даниел Димов от Медицински център „Свети Иван Рилски” в Шумен бил този, който установил, че има физиологичен проблем и забременяване по естествен начин няма как да се случи. Единственият вариант бил ин витро. Така започнала подготовка за инвитро процедурата, последвали много изследвания, за да се изключат всички пречки. Величка заченала още след първата инвитро процедура. Подготовката за нея обаче отнела една година.

Новородено от Добрич в носия стана хит

Първата добра новина била, когато семейството било одобрено от Центъра за асистирана репродукция. Последвала вестта, че 27-годишната Величка е бременна с близнаци. На третия преглед за проследяване на бременността обаче лекарят видял и третото бебе.

Единият бластоцист се разделил на две, в резултат на което две от бебетата са еднояйчни близнаци. Третото е разнояйчно. Подобни случаи са изключителна рядкост, твърдят специалистите.

Величка споделя, че нито за миг не е стоял въпросът едното от бебетата да бъде абортирано.

Тя е изключително благодарна на съпруга си за разбирането, както и на семействата на двамата за подкрепата през цялото време.

Терминът й бил за 6 януари, но бебетата са родени по спешност в седмия месец, след като майката получила разкритие и контракции през 30 секунди.

Нарекли ги Анастасия, Гергана и Ивет – на двамата дядовци и таткото Иван.

Величка от четири години е детски учител в село Одърци, а съпругът й Иван работи в „Добруджански хляб”. За грижите за децата ще разчитат на майките – своята и на съпруга си.

Раждането на трите ми деца е чудо. Никога не съм си представяла, че ще имам три деца. Сигурно не бих се осмелила на толкова. Но, сега, когато ги имам, зная, че това е чудо – и медицинско, и Божие чудо, споделя майката, която вече знае, че е благословена с трите си рожби.

Снимки: Про Нюз Добрич

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *