Водещи новини Здраве

50 хиляди лева за лечението на малкия Дани от Добрич събраха доброволци

Близо 50 000 лева са събрани в резултат на проведените благотворителни инициативи за набиране на средства за рехабилитацията на двегодишния Дани от Добрич, съобщиха от създадената специално група във фейсбук.

18 372 лева са събрани от проведените благотворителни инициативи, сред които и Коледния базар, който се проведе от 12 до 22 декември, концерта в помощ на Дани и други инициативи в подкрепа на момченцето.

Събраната сума само от базара е 12 772,01 лева. Други 5600 лева са дарения от три семейства. Средствата от благотворителния концерт в подкрепа на малкия ангел е 2263 лева

На Коледа семейството на Дани е посетено от група коледари, които са дарили сумата от 1065 лева. Други 945 лева са предоставени от „Уин Бет Добрич”. Ученици са направили коледни картички, от продажбата на които са събрали 170 лева, също дарени за Дани. 172 лв. са дарили работещите във фирма “Рива шуус”.

Всички тези средства са внесени по дарителската сметка на Дани, която вече възлиза на 45 431 лева. Освен това, сумата към Paypal e 1145 евро, а чрез HelpKarma са събрани още 1349 евро.

Поставени са и около 100 дарителски кутии.

„Сърдечни благодарности на всички прекрасни и благородни хора, които подкрепят чаровния Дани”, поднасят от екипа на фейсбук групата и от семейството на Дани. Те пожелават весели празници, приятно посрещане на новата година и тя да донесе повече здраве, повече любов, повече доброта, повече мир и хармония, сплотеност и радост в семейството.
„Прекрасни сте, със щедростта си дарявате нов живот- помнете това и бъдете щастливи от факта, че сте помогнали на едно невинно създание да получи своят шанс за по- добър живот”, споделят още близките на Дани.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи  Йордан Веселинов Генчев е роден в 31 г.с. само 1080 грама в град Добрич. Цели 2 месеца е прекарал в кувьоз със силно увредени органи.  В момента е на годинка и 9 месеца.

При преглед при невролог на 25.11.2017 г., когато Дани е бил само на 10 месеца, е диагностициран с ДЦП. От момента на диагностицирането до днес са провежда всекидневна рехабилитация на Дани. На месец тя възлиза приблизително на 1500 лева, което не е по силите на семейството.

Снимка: Личен архив

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *