Водещи новини Общество

Клуб „Жътвари” стопля сърцата на над 350 самотни възрастни хора от Добрич

С уникална благотворителна инициатива клубът за народни танци „Жътвари” от Добрич успя да стопли сърцата на стотици самотни възрастни хора в навечерието на Коледа. Продължава с благородното си дело и в дните преди Нова година. Каузата е под наслов „Дари усмивка на възрастните хора”, защото в клуб „Жътвари” вярват, че подобен малък жест на даряване поражда много силен положителен ефект – носи усещане за ценност, кара възрастния човек да се чувства обичан и му връща вярата, че не е забравен и изоставен.

Клуб за народни танци “Жътвари”Той успя да обедини хора с големи сърца от Добрич, от страната и дори от чужбина. Те събраха хранителни продукти за над 350 възрастни хора, които живеят сами или имат сериозни финансови и/или здравословни проблеми. По официални данни в Добрич те са около 350.

„Това е клуб за пример. Не спираха да носят. Имаше много граждани, които също идваха в залата на Международния колеж и носеха хранителни продукти”, сподели за Про Нюз Добрич ръководителят на „Жътвари” Мая Бърдарова.

Сред дарителите е сънародничка, която живее в Дания. Тя е изпратила 80 килограма продукти. Семейство от София също изпратило колет. В благотворителността са се включили „Ив кар спорт”, „Автосалон Радим”, осмокласници от Езикова гимназия „Гео Милев”, ученици от ПМГ „Иван Вазов”. Дружество “Пчела Добрич” дари 50 буркана с мед, които също ще бъдат раздадени.

„Антония Добрева също активно помогна в нашата кампания, както и нейните близки приятели. Моите приятелки и роднини, Теонелия Величкова, както и  всички служители на  Домашен социалният патронаж. Много, много хора”, сподели Мая Бърдарова.

Досега „Жътвари” са разнесли хранителните пакети на около 200 нуждаещите се. Предоставени са храни и на хора, за които е подаден сигнал, че са нуждаещи се. Предстои утре да раздадат останалите над 150 пакета с пакетирани храни и необходими продукти за възрастните хора в неравностойно положение.

„Това е една голяма организирана кампания, в която участват много хора и заедно сътворихме нещо много голямо и добро. Идеята е не само да дадем пакет с храна, но и да отделим време за тези хора. Просто да им помагаме с пазаруване или да седнем, за да си поговорим. Почти никой от възрастните хора не гледаше пакета…те просто плачеха, че някой е помисли за тях”, добави Мая Бърдарова.

Удовлетворението от стореното доброто я кара да е категорична, че инициативата ще продължи и през следващата година. Възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща, вярват  още по-силно в клуб „Жътвари”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *