Водещи новини - дясно Общество

Мотоклубове от Добрич подкрепиха хора в нужда

Мотоклубове от Добрич се включиха в организирания за втора година във Варна благотворителен обяд за хора в неравностойно положение, съобщи за Про Нюз Добрич Димитър Лазаров – Джако от мото клуб „Диви деца“.

Тази година проявата бе организирана от Североизточното мото общество и се проведе на 23 декември на Цирковата площадка във Варна. Някои от мото клубовете в Добрич, като МК “Орлите”, са участвали в организацията на място, а другите са се приобщили чрез осигуряване на средства.

„Идеята ни бе да направим празнична обстановка за хората, които по Коледа обикновено са самотни, за да ги разведрим. Искахме да им предадем Коледния дух, коледно настроение. Затова имаше и празнична програма с народни танци, с изпълнения на малки гайдари. Всеки беше настанен и обслужен, не му се налагаше да се реди на унизителни опашки за храна”, сподели Лазаров.

Хората в нужда са получили хранителни консерви. Имали са възможност да  изберат подходящи дрехи и обувки, събрани чрез дарения. Всички те обаче са били в много добро състояние и старателно подредени, като в магазин.

Първото издание на благотворителната проява е организирано през миналата година само от варненските мото клубове. Тази година са се включили представители на цялото североизточно мото общество – и от Шумен, Нови Пазар, Търговище, Добрич.

Членовете им са събирали дрехи, обувки, хранителни продукти, както и парични средства. Инициативата е подкрепена и от много спонсори, сподели още Лазаров.

Има идея през следващата година благотворителният коледен обяд да се организира във всички областни градове на Североизточна България в един и същи ден.

Снимки: Фейсбук

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *