Общество

Ще завали ли сняг за Коледа над Добрич – синоптична прогноза

Независимо от положителните температури навън, както дъжда, който вече заваля – според синоптичната прогноза, за Бъдни вечер над Добрич все пак ще завали сняг. Макар и за кратко, макар и примесен с дъжд – очакванията за сняг по Коледа, тази година ще се сбъднат.

Вятъра, който в момента духа от югозапад ще се преориентира от запад, а в късните часове, усилвайки се ще задуха от северозапад,  и така ще понижи температурите до около 0° – 1°. Макар и да изглежда като малко вълшебство – ако след полунощ, в навечерието на Рождество, погледнете през прозореца – дъждовните капки вече ще са се превърнали в снежинки.

За съжаление, след 02 часа на 25 декември, валежите над целия регион ще спират. Силата на вятъра също постепенно ще отслабва, като посоката му вече ще е от западна четвърт.

В дните след сряда, дневните показания на термометъра няма да надвишават 4 – 6°, а нощните ще са в интервала от +1 до -5°. Вятъра ще остане до умерен, с посока от запад, северозапад. Валежи не се очакват, както и слънчеви дни – ще бъде предимно облачно, с мъгли в ранните сутрешни и късните вечерни часове.

По Северното черноморие, вятъра ще е малко по-силен – до 7 м/с, от север, и ще създава усещане за доста по-студено време – главно в сряда сутрин. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала, а атмосферното налягане ще е близко до средното за декември (около 1010-1015

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *