Балчик Водещи новини Култура

Огромен интерес към мюзикъла Mamma Mia в Албена – всички билети са изкупени

На огромен интерес се радва хитовият спектакъл на Софийската опера и балет „Mamma Mia”, който за първи път ще бъде представен край морето – на сцената в Албена на 30 декември.

Стотиците билети за спектакъла, който ще бъде представен във Вариете театър Албена, вече са изкупени, съобщи за Про Нюз Добрич Стефка Латева – ръководител реклама, комуникации и култура в курортния комплекс.

Припомняме, че цените на билетите за мюзикъла бяха от 80 и 60 лв.

Публиката ще има възможност да се докосне до един от най-хитовите мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните – „ Мamma Mia ” с музика на шведската поп-група АВВА.

Това става възможно благодарение на екипа на Софийската опера и балет и директора й, и режисьор на спектакъла академик Пламен Карталов. Той не крие удовлетворението си от възможността да представи в Албена, в навечерието на Новата година, едно от хитовите заглавия от репертоара на световните музикални театри.

„Мamma Mia ” е история, която разказва за стремежа на едно момиче, решено да направи сватбения си ден незабравим, мечтаейки да намери баща си, когото не познава. В опит да го открие, за да я отведе до олтара, както повелява сватбената традиция, Софи кани на гръцкия остров, където живее с майка си Дона – трима мъже от миналото на известната по онова време певица. Така Софи очаква да научи дали Сам, Бил или Хари е нейния баща.

Многобройните зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA “Super Trouper”, “Dancing Queen”, “Knowing Me, Knowing You”, “Take a Chance on Me”, “Thank You for the Music”, “Money, Money, Money”, “The Winner Takes It All”, “Voulez-Vous”, “SOS”, създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия. Режисьор е Пламен Карталов, диригент – Светослав Лазаров, Жорж Димитров, диригент на хора е Виолета Димитрова, сценографията е на Нела Стоянова, а костюмите – на Християна Михалева. Хореография – Риолина Топалова.

С участието на Люси Козарева, Весела Делчева, Еделина Кънева, Влади Михайлов, Орлин Горанов, Ники Сотиров, Симеон Владов, Деница Шопова, Силвана Пръвчева, Яница Маслинкова, Елена Стоянова, Александър Георгиев, Николай Павлов, Денко Проданов, Радослав Владимиров, Кирил Иванов, Боян Арсов и др.

“Акад. Пламен Карталов има много дълбок прочит на тази т.нар. класическа история. Изключително нетрадиционен, тъй като той вади от нас неща, които самите ние не подозираме, че носим. Интерпретацията е много емоционална, а когато влязат и песните на ABBA в тази драматургия, започват да звучат по коренно различен начин”, сподели артистът Весела Делчева.

Предвижда се спектакълът да се играе на сцената в Албена и през август 2019 година, когато курортът ще чества своята 50-годишнина.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *