Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Баща, изгубил дъщеря си в битката с рака, дари за лечението на Дани от Добрич

Бащата на 14-годишната художничка Инес, която не успя да сбъдне мечтите си и през октомври изгуби битка с рака, е дарил 1500 лева за лечението на малкия Дани от Добрич. С парите са дарени играчки, книжки и образователни пособия на 24 деца, съобщи майката на момченцето Славина Ганчева. Тя сподели трогваща благодарност в социалната мрежа: „Пиша през сълзи на очите, със смесени чувства, с радост и тъга… пиша, за да благодаря на един човек, който, въпреки своята загуба, въпреки болката и неутешимото сърце, успял да се отърси от всичко това за миг и решил да помогне на други дечица, водещи тежки битки с живота. С постъпката си той дари усмивки на общо 24 дечица, отделил сумата от 1500 лева, която преведе по сметката на моя син Дани, а от нашата група други добри хора дариха играчки, книжки и образователни игри за всички дечица, включително и моето.

8500 лева за Дани са събрани в първите два дни на Коледния базар в Добрич

Обръщам се към Вас, господин Петър Милов, че безкрайно много съжалявам за загубата на Вашата прекрасна дъщеря, Инес! Тя винаги ще остане в нашите сърца и ще ни припомня, че доброто съществува. Ще разказвам на своя син за нея и Вас, и доброто дело, което извършихте дни преди Коледа. Защото Коледното чудо все още съществува. Благодарим Ви от цялото си семейство!
Прекланяме се пред Вашето необятно добро сърце! Бъдете здрав, друго не знам какво да напиша… не знам какво да Ви пожелая… освен да сте здрав!!!”
Майката на Дани изказва благодарностите си и към всички, застанали зад каузата на Дани, всички, които го подкрепят, всички, които даряват средства, вещи и надежда той да проходи.
Знам, че чрез Вашата помощ, чудото на Дани ще се случи!
„С Дани Ви пожелаваме светли празнични дни! Красиви и незабравими мигове! Уханието на Коледа да се разнася с наситен аромат в домовете Ви и да се случват единствено чудеса! Амин!!!”, написа още майката.
Както Про Нюз Добрич вече съобщи  Йордан Веселинов Генчев е роден в 31 г.с. само 1080 грама в град Добрич. Цели 2 месеца е прекарал в кувьоз със силно увредени органи.  В момента е на годинка и 9 месеца. При преглед при невролог на 25.11.2017 г., когато Дани е бил само на 10 месеца, е диагностициран с ДЦП. Дотогава момченцето е трябвало да се опитва да се обръща само, да движи крачетата и ръчичките, но не го е правило. От момента на диагностицирането до днес са провежда всекидневна рехабилитация на Дани. В началото тя е била с продължителност 30 минути дневно, а вече е от 4 до 6 процедури дневно, като събота и неделя са почивните дни на Дани.

„Помощ за Дани от Добрич” набира средства за рехабилитация на 2-годишно момченце

На месец рехабилитацията на Дани възлиза приблизително на 1500 лева. Тя включва Сензорна зала и Психомоторика ( Монтесори), плуване, правят му се масажи и Бобат, Войта, ерготерапия, електростимулации, барокамера, логопед. Макар за близките на Дани всичките тези разходи да са непосилни, те са категорични, че никога няма да го изоставят и ще направят и невъзможното, за да не спират с рехабилитациите. Защото силно вярват, че Дани ще успее. До момента цялото му лечение се е провеждало с лични средства на родителите му. Неотдавна те са  получили оферта от клиника „Рибем“ в Турция, която им дава много надежда, но е непосилна за семейния бюджет. За 24 процедури, които се равняват на 12 дни престой за Дани, сумата е 2400 евро, в които не влизат разходите по транспорта, храната и квартирата. Затова семейството на Дани се обръща към всички хора с добри сърца за помощ. В подкрепа на Дани има шатра на Коледния базар, където се предлагат сувенири и подаръци за Коледа, организирани са редица прояви. Дарение може да се направи и на дарителската сметка в ДСК Банк, град Добрич IBAN: BG35STSA93000025681956 BIC:STSABGSF Титуляр: Йордан Веселинов Ганчев *Може да се направи превод през офис на Еконт към дарителската сметка изписана по- горе
c