Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Със свой труд третокласници сътвориха частичка добро за малкия Дани от Добрич

Третокласници от добричкото училище "Димитър Талев" са изработвали коледни картички, които след това са продали на родители, роднини и съседи, за да реализират една своя мъничка, но истинска кауза - да допринесат със свой труд в инициативата за набиране на средства за лечението на малкия Дани от Добрич. Ето какво са написали учениците от 3-ти „г“ клас, в изработените от тях картички:
„По Коледа със жест на благородство ти дари на тез, които нямат ни дом, семейство, ни пари - Това, с което благословен си ти. По Коледа отваряме сърцата си и ставаме с частичка по- добри!“
Преди да стигнат до реализиране на идеята за добра и смислена детска кауза, учениците са споделяли и обсъждали със своя класен ръководител - за ролята и мястото на ценности като благородство и доброта, както и за съдържателния смисъл на думата ДОБРОТВОРЕЦ. Ето как Красимира Хинева - класен ръководител на 3 "г", коментира предисторията на прекрасната детска инициатива: "Децата действително имат нужда от добри каузи, които да осмислят пътя на тяхното житейско израстване. Ние - възрастните, трябва да им помогнем да се чувстват полезни, да измислят и да виждат резултатите от всяка своя добротворческа кампания. Готовите вече картички, децата решиха, че трябва да продадат на свои близки, роднини, съседи, като разясняваха на купуващите картичките, за същината на своята благородна кауза - събиране на средства за лечението на Дани. За едно почти две годишно дете, което се нуждае от спешно лечение в клиника в чужбина и съпътстваща рехабилитация. В процеса на разговорите ни на тази тема, децата сами достигнаха до увереността, че именно по този начин могат да направят съпричастни към този вид добротворчество, повече хора." Общата сума, която децата от 3 "г" клас са успели да съберат е 170 лева. Лично Славина - майката на малкия Дани е отишла в училището, трогната от милия жест на децата. "Тя дойде на личен празник - на Игнажден  в класната ни стая, заедно с отец  Петър, който също помага на семейството в кампанията за събиране на средства за лечение на Дани", разказа още класната на 3 "г". Децата живо са се интересували от състоянието на момченцето, като са отправили своята чиста детска молба - вълшебството на Коледния дух да помогне за бързото справяне с болестта на мъничкия Дани. Без съмнение, всяко майчино сърце би се трогнало в такъв миг. За това и майката на Дани е обещала, че при следващата има среща ще дойде заедно със сина си, за да могат малките добротворци да се запознаят с него.
c