Култура Тервел

Дете от Тервел с награда от фондация „Лумос“ и Младежки център – Добрич

Десетокласничката Марина Николаева Иванова от СУ “Йордан Йовков“ в гр.Тервел получи награда за трето място във възрастовата си група за есе на тема „Защо семейството е важно за всяко дете“, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Конкурсът за есе бе обявен от Фондация „Лумос“ и Младежкия център в гр.Добрич. Лумос е международна неправителствена организация, създадена от Дж. К. Роулинг, авторка на поредицата „Хари Потър“, за да помогне в реформирането на услугите за деца в неравностойно положение, като трансформира институционалната грижа в услуги, който дават възможност на семействата да останат заедно в общността.

„Родителите, освен опора са и пример за децата си.  Една английска поговорка  гласи „Children see – children do” (“Децата виждат – децата правят“). Сред изобилието от съвети, мъдрости и правила в заобикалящия свят, семейството е най-близкия и ежедневен пример за техните малки копия – децата. Няма нужда от излишни думи за това, какво да правят малките хора, след като примерите са у дома, в делата и поведението на по-опитните им родители, на по-големите им братя и сестри“ е написала Марина в своето есе.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *