Добричка Крими Регионални Регионални - начална

Над 8 тона незаконна дървесина задържа горска стража и МВР след спец-акция в Добричко

Тридневна съвместна спец-акция в горите в Добричко, завърши с 24 акта за незаконна сеч, издадени на задържани с недокументирана дървесина лица, съобщиха от пресслужбата на Североизточно държавно предприятие.

Масираните проверки за незаконна сеч на територията на Държавното горско стопанство „Добрич”, са завършили със задържането на 14,8 куб. м дървесина без документи за произход. Акцията е била проведена в периода (16 – 18 декември) с участието на мобилни контролни екипи към Централното управление на Североизточно държавно предприятие, горски стражари от стопанството в Добрич, както и служители на РДГ-Варна и на МВР-Добрич.

В резултат от съвместните проверки на разкритите нарушители са съставени 24 акта и 12 констативни протокола. „Интензивният обход на територията на стопанствата продължава. Активните проверки в разгара на отоплителния сезон са важна част от усилията ни за предотвратяване на нарушенията, свързани с незаконна сеч”, коментира директорът на ДГС „Добрич” инж. Цанко Николов.

Той е благодарил на колегите си от горския сектор и от полицията за добрата съвместна работа, като същевременно е отправил апел към обществеността – при съмнения за незаконна сеч и други нарушения в горите, хората могат и е добре да подават сигнали на телефон 112.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *