Водещи новини Крими

Подпалиха два автомобила в Добрич – на свидетели по делото “Суджукгейт”

Два автомобила са горели тази нощ в Добрич. Сигналите за тях в полицията са подадени в рамките а по-малко от 5 минути.

От Областната дирекция на МВР съобщават, че в 02.48 часа чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение от гражданин на 29 г. от  Добрич, че гори паркирания пред входа на жилищен блок на ул. Кирил и Методий лек автомобил марка «Шкода» с ТХ регистрация. Установено е, че двигателния отсег на автомобила, както и предните две гуми са опожарени. Двата предни калника и капак са обгорели. Автомобилът е фирмена собственост.

4 минути по-късно е получено съобщение от 47-годишна жителка на Добрич, че гори  управлявания от нея лек автомобил марка «БМВ» с ТХ регистрация, паркиран зад жилищен блок на ул. Райко Цончев. При огледа е установено, че автомобилът е напълно изгорял. Обгорени са и вратите на гаражите, пред които е бил паркиран автомобилът, както и дясната врата на съседния гараж.

По двата случая са образувани досъдебни производства. Работата по случая продължава от служители на Първо РУ Добрич, материалите са докладвани в Районна прокуратура Добрич, инфорт полицията.

По неофициална информация, колите са собственост на Людмил Ганчев и на съпругата на Кирил Костов, които са двама от свидетелите по т.нар. дело “Суджукгейт” срещу бившия депутат Живко Мартинов, бившият директор на Областната дирекция на МВР Веселин Колев, Розалина Брайкова – бивш директор на Областната дирекция по безопасност на храните и бизнесмена Петър Малджиев.

Снимка: Про Нюз Добрич

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.