Генерал Тошево Образование

Модерно оборудване за училища в Ген. Тошево

Министерството на образованието и науката отпусна 30 000 лв. на Община Генерал Тошево за закупуване на интерактивни дисплеи и таблети за детските градини в града и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦРД), информират от общинската администрация.

След проведена обществена поръчка Общината  закупи интерактивни дисплеи и 10-инчови таблети за нуждите на трите детски градини и ЦПЛР – ЦРД.

Средствата за иновативното оборудване са осигурени от Националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“ към Министерството на образованието и науката, като резултат от конструктивния диалог, който двете администрации – местна и държавна, водят.
Високотехнологичните интерактивни дисплеи са монтирани в ДГ „Пролет“, ДГ „Радост“ и Център за подкрепа за личностно развитие (Център за работа с деца). Те ще имат постоянна връзка с интернет, а софтуерът е направен така, че да е лесен и за учителите и възпитателите, и за учениците. Таблетите също ще бъдат разпределени между детските градини в Генерал Тошево, като основната цел при тяхното използване е придобиването на навици у децата, които да ги подготвят за иновативните методи на обучение в класната стая.
Чрез внедряване на модерни технологии в процеса на обучение в институциите от системата на предучилищното и училищното образование, ще се подпомогнат дейностите по обновяване на компютърната техника и ще се създадат условия за оптимално усвояване на уроците и учебните материали при подрастващите.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *