Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

30-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край с. Миладиновци

30-годишен водач от село Паскалево е предизвикал катастрофа на 14 декември, по пътя Добрич - Силистра, навлизайки в лентата за насрещно движение и удря движилият се срещу него автомобил "Ситроен Берлинго", в който се е возило тричленно семейство, съобщиха от ОД на МВР Добрич. На 14 декември в 18,22ч. на тел. 112 в ОД на МВР Добрич е било получено съобщение от преминаващ гражданин, за възникнало ПТП по пътя гр. Добрич- гр. Силистра, на около един километър от разклона за с. Миладиновци, общ. Добричка. Изпратеният на на място служебен автопатрул на КАТ, е установил, че автомобил "Рено Клио" с добричка регистрация, управляван от 30-годишен жител на с. Паскалево, със стаж като водач 5 години- известен на МВР, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря с предната си лява част в насрещно движещият се автомобил "Ситроен Берлинго" с добричка регистрация, управляван от 18-годишен жител на гр. Тервел, със стаж като водач десет дни - неизвестен на МВР. Водача на "Ситроен Берлинго" и возещия се на предна дясна седалка 18 год. жител на гр. Тервел, са били транспортирани с преминаващ автомобил до ЦСМП при МБАЛ Добрич, като след преглед са освободени за домашно лечение с охлузни рани по крайниците.

Трима пострадали при тежка катастрофа край Карапелит

Водачът на "Рено клио", возещите се на задна седалка лица на 26 г. и 7 г. от с. Паскалево, откарани от екипи на ЦСМП при МБАЛ гр. Добрич. Според медицинското становище, водача е с фрактури на гръден кош - закрит пневмоторекс и ще бъде транспортиран до МБАЛ "Св. Ана" гр. Варна с опасност за живота. 26-годишната жена е с фрактура на шести прешлен, а детето е с охлузна рана на челото, като ще бъдат настанени в Неврохирургия при МБАЛ гр. Добрич за наблюдение без опасност за живота.

Семейство със 7-годишно дете е в болница след катастрофата край Карапелит

Водачът на "Ситроен Берлинго" е бил изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултата е отрицателен, а водача на "Рено Клио" не е бил тестван, заради получената травма. На двамата водачи са взети кръвни проби по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ Добрич.
c