Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

1300 млади дръвчета растат в новата гора на Галя и Джулиан край Балчик

В новата гора на Галя Шишкова и Джулиан Парментер край Балчик, вече растат 1300 млади фиданки, засадени през миналата седмица, съобщи инж. Радослав Радев - зам.-директор на ДЛС-Балчик . Средствата за фиданките на двата декара нова гора, бяха събрани по време на сватбеното тържество на младоженците Галя и Джулиян, на което домакините бяха призовали своите гости да не купуват цветя за брачното тържество, а средствата да бъдат дарени за създаване на нова гора край Балчик. Както през ноември, горските служители обещаха - 1 300 дръвчета от видовете червен дъб и явор, вече са залесени от работещите в ДЛС-Балчик в гората на младото семейство. "През пролетта ще поставим табелки в участъка, за да знаят хората където точно се намира гората на Галя и Джулиан", обясни инж. Радослав Радев. Той добави също така, че се надява и други хора да последват примера на младото семейство и да оставят след себе си гора за идните поколения.

Младоженци избраха да дадат живот на нова гора в Балчишко

Нека припомним, че Галя Шишкова и Джулиан Парментер, които сключиха брак през тази година, бяха помолили всички, които ще дойдат на сватбата им да дарят пари, вместо да им носят цветя. Така те събраха 500 лева, които предоставиха за засаждането на нова гора. "Галя е от Каварна, икономист по образование, скоро ще се дипломира в университет Кеймбридж, специалност „Устойчив бизнес“. В момента с Джулиан живеят в Брюксел, където Галя работи за голяма модна компания. Свързахме се с нея и тя ни каза, че са решили да засадят гора, защото се стремят да бъдат отговорни граждани и да живеят в баланс с природата и хората около тях", разказа още Радослав Радев
Младоженката Галя Шишкова: Избрахме да засадим дръвчета, чрез gorata.bg, защото искаме да оставим нещо, което ще живее през годините и което ще допринася за по-чист въздух. Имахме едно единствено изискване - дръвчетата да бъдат залесени в моя роден край, в който и Джулиан се влюби още при първия път, когато го посети, а именно около Каварна или Балчик.
Само през този месец, в землището на горското стопанство в Балчик, са били залесени 52 декара с нови гори.
c