Генерал Тошево Образование

Специализирана екипировка получи Детската полиция в Ген. Тошево

Специализираната екипировка (светлоотразителни жилетки, сигнални свирки и шапки), са осигурили за децата от Детско полицейско управление към СУ „Никола Й. Вапацаров” в гр. Генерал Тошево, информираха от общинската пресслужба там.

По предложение на Районно управление „Полиция“ – Генерал Тошево, Община Генерал Тошево е закупила 40 комплекта за малките полицаи в града.

На връчването на екипировката кмета на община Генерал Тошево, заедно със служители на  Районното управление на МВР са пожелали на бъдещите пазители на реда, да следят за спазване на закона, като единствено могат да пропуснат шейната на Дядо Коледа, заради натоварения график на Добрият старец.

Малките полицаи са се включили и в акция „Пешеходец“, раздавайки листовки с препоръки за безопасно пресичане на обозначените за това места – втора поред инициатива в рамките на Детското полицейско управление.

Програмата „Детско полицейско управление“ е проект на Министерството на вътрешните работи, а реализирането ѝ е дело на междуведомствена експертна работна група. Заложените теми и методически указания са разработени от експерти от МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *