Балчик Регионални - начална Туризъм

Втора награда за Балчик в категория “Община на 2018 за морски туризъм”

Втора награда беше връчена на община Балчик, в категория “Община на 2018 за морски туризъм”, на Годишните награди в туризма.

В третото издание на престижния формат, община Балчик се нарежда след Община Приморско – победител в категорията за 2018 г.

32,72% са гласувалите за балчишката кандидатура. С четвърти поред вот е община Каварна – 3,23%.

Победителите в 16-те отделни категории бяха излъчени след онлайн гласуване в официалния сайт на Министерство на туризма. Статуетките и дипломите бяха връчени на официална церемония, която се състоя във Военния клуб в София.

По време на събитието, министър Ангелкова приветства гостите, подчертавайки приноса на бизнеса, на неправителствения сектор, както и на местната власт, за високото качество на предлагания туристическия продукт в страната.

В думите си, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че туризмът следва да бъде гръбнакът на българската икономика.

Официални гости на събитието бяха и вицепремиерът Мариана Николова, Красен Кралев – министър на спорта, Вежди Рашидов – председател на Комисията по култура в Народното събрание, народни представители и дипломатически лица.

 

Източник: Министерство на туризма

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *