Водещи новини Образование

Учители от Добрич с ключова роля за появата на Георги Марков в учебната програма

Езикова гимназия “Гео Милев” е първото училище в страната, което реализира Литературен фестивал на името на българският писател и дисидент Георги Марков.

Тази и още интересна подробности са били предмет на дискусия в днешно студио на БНТ, във връзка със съобщението, от преди няколко дни, на Министерство на образованието и науката, че най-после Георги Марков ще бъде включен факултативно в програмата по литература за 11 клас, сподели за Про Нюз Добрич, Дияна Боева – преподавател по литература в ЕГ “Гео Милев” и основен идеолог на Литературния фестивал “Георги Марков” в Добрич.

В предаването култура.бг на БНТ от  6 декември 2018 г.  редакторът на Портал „Култура“ Тони Николов и писателят Димитър Бочев благодариха на всички, които от години полагат усилия това да се случи. Специално място бе отделено на Литературния фестивал на името на Георги Марков в ЕГ „Гео Милев“ – Добрич, който се проведе през 2017 г. В него участваха ученици от 8-12 клас, а есетата и презентациите им бяха публикувани в отделен брой на интерактивната платформа СЛЕД-И”, коментира Дияна Боева.

Според официалната информация на МОН, през 2020 г. българският писател и дисидент Георги Марков ще бъде включен факултативно в програмата по литература за 11 клас.

Приключи първият конкурс на името на Георги Марков

Нека припомним кои са организаторите на Литературния конкурс на името на Георги Марков в Добрич – Дияна Боева (учител по български и литература), Емилия Стефанова (учител по география) и Мария Кирилова (учител по информатика и технологии).

Конкурсът е инициатива на ЕГ „Гео Милев“, и се осъществи с подкрепата на Портал „Култура“, е-списание LiterNet, проект „Твоят час“ на МОН и братовчеда на Георги Марков, Любен Марков.

Езикова гимназия награди победителите в конкурса на името на Георги Марков

Преслав Петков – победител в Литературен конкурс “Георги Марков” 2017

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *