Бизнес

Корабът “Арабела” вече е история, обмислят нови атракциони в Албена

Демонтиран е атракционният кораб “Арабела”, научи Про Нюз Добрич. През последните десетилетия дървеният кораб бе в края на курортния комплекс Албена и дълги години функционираше като заведение. С времето обаче той морално е остарял, а през последната година дългогодишният му наемател се отказал да го наеме, обясниха за Про Нюз Добрич от отдел „Проектиране и инвестиции“ в „Албена“ АД.

Съоръжението вече ставало опасно за туристите. Поради това от туристическата компания, която е собственик на този инвестиционен актив, обявили, че търсят купувач, който да демонтира кораба и впоследствие, евентуално, да го реставрира.

Тъй като такъв не се явил, е сключен договор за демонтаж. В резултат на това, корабът вече е демонтиран, обясниха от администрацията на компанията.

Вижданията ни са там да се направи нещо ново, различно, модерно, което да съответства на облика на курорта. Още повече, че през следващата година се предвижда да се реновира хотелският комплекс “Арабела”, посочиха още от отдел „Проектиране и инвестиции“.

Снимки: Красимир Пампоров

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *