Водещи новини - дясно Добрич

741 глоби за пешеходци и неправилно паркирали състави Общинската полиция в Добрич

Пешеходци, които пресичат неправилно, са сред глобените от Общинската полиция в Добрич, съобщиха от общинската администрация.

Служителите на новосформираното звено са съставили 741 фиша за първите два месеца на функционирането си. Голяма част от тях са за неправилно паркиране в централна градска част.

Има също наложени санкции за нерегламентираната търговия и нарушаване на обществения ред.

Глобите са от 20 и 50 лева и са определени от общинските наредби. До момента средствата от налаганите санкции, постъпили в общинския бюджет са 6910 лв.

След проведен конкурс от Министерството на вътрешните работи в Общинската полиция бяха назначени 7 служители. Техните задължения ще включват контрол за спазване на общинските наредби. Общинската полиция ще охранява общински обекти и ще опазва обществения ред и общински мероприятия. Полицаите ще оказват и съдействие на общинската администрация при нейната контролна дейност и налагането на глоби. Общинската полиция ще се издържа от бюджета на общината.

Финансовият ресурс, който е осигурен за годишната издръжка на новата структура на общината е 250 хиляди лева, но предвид края на бюджетната 2018 г. сумата ще бъде по–малка.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *