Добрич Общество

12-метрова елха ще радва малки и големи в Добрич за празниците

Светлините на Коледната елха на Добрич ще бъдат запалени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 7 декември от 17.00 часа на площад „Свобода“, съобщават от общинската администрация.

Вече трета година символът на Коледа е живо дръвче, което е високо 12 метра и ще блесне с над 4000 хиляди разноцветни лампички, украшения и сребърни гирлянди. И тази година малчуганите ще се радват и ще могат да запазят красиви спомени до светещи триизмерни шейна и елен. Дядо Коледа ще пристигне на площада и ще е гост на детското тържество, за да отвори сърцата на всички за предстоящите светли празници. За да провокира въображението на децата, Община Добрич организира и тази година конкурс за коледна картичка. Най–оригиналните картички ще бъдат изпратени като коледно пожелание до партньори на общината и дипломатически мисии. Целият месец декември е изпълнен с много коледни концерти, изложби и събития, които не само ще допринесат за празничната атмосфера, но и ще разкрият магнетичния дух на Коледа.

Follow Me:

Related Posts

  1. Нина Димитрова says:

    Благодаря на кметството за това, че премахнаха онова грозилище до БТ, наречено елха! Благодаря за естествената елхичка /тя тепърва ще расте!/, окрасена както се полага!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *