Водещи новини - дясно Общество

Музикално-поетичен спектакъл сътвориха хората с увреждания в Добрич

Музикално-поетичен спектакъл, посветен на предстоящия Международен ден на хората с увреждания – 3 декември, се проведе на сцената на Общинския младежки център “Захари Стоянов”.

Събитието бе организирано от Териториалната организация на слепите в Добрич, “ХобиСклуб”, Териториалната организация на сляпо-глухите и НЧ “Йордан Йовков”. 

Гостите на концерта бяха поздравени от председателя на Териториална организация на сляпо-глухите Калинка Ковачева с нейно авторско стихотворение.

В събитието взеха участие и представители на Териториална организация на слепите “Светлина”, състав “Да останем млади” към неправителствената организация на хората с частично или напълно увредено зрение “ХобиСклуб” и др.

Радвам се, че на този ден не ни спира нищо и ние сме тук, за да отбележим с този концерт Международния ден на хората с увреждания, каза Иван Тодоров, председател на “Хобис клуб”. Той сподели, че е против да се използва думата инвалиди за хората с увреждания, защото те не са по-различни с нищо от останалата част на обществото ни.

Снимки: ДСХ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *