Общество

Откриха санираната сграда на пожарната в Добрич, следва полицията

С официална церемония днес бе открита ремонтираната сграда на пожарната в Добрич. Тям са изпълнени мерки за енергийна ефективност на стойност 600 хиляди лева и се финансират по проект на Община Добрич, финансиран от оперативна програма „Региони в растеж“.

На събитието присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, директорът на ОД на МВР Никола Панчев, областният управител Красимир Кирилов, партньори и строители.

Отец Иван Дойчев отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров изрази задоволството си,  че този проект беше реализиран и, откъдето и да се погледне сградата, си личи, че е сграда на пожарникарите.

По проекта са изпълнени топлоизолация на стени, хидро и топроизолация на покрив, газифициране на цялата сграда, както и конструктивни ремонти около сградата във връзка с пропадане на тротоарните площи. От новата придобивка ще се възползват над 100 служители на пожарната, като ежедневно в нея пребивават около 50 души.

Очакваме икономиите да са главно в спестяване на електроенергия и още при първото застудяване се усети ефектът от въведените мерки, сподели комисар Димитров. Той обясни, че ремонтът е решил и проблем с наличието постоянно на топла вода, която е необходима на служителите, които се връщат след гасене на пожар или оказване на техническа помощ, за да могат да се изкъпят и стоплят. За тях това е важна придобивка, защото дежурят по 24 часа, допълни той.

Сградата е въведена в експлоатация през 1990 г. През 2009 г. е извършен частичен ремонт – подмяна на част от дограмата, но толкова мащабен ремонт не е осъществяван.

Кметът съобщи, че Общината ще кандидатства с проект за енергийна ефективност на сградата на Областната дирекция на МВР. Подготвят се проекти за зала „Нели Божкова“ и за концертна зала „Добрич“. Вече има избран изпълнител за три от административните сгради – детска градина №32, Езикова гимназия „Гео Милев“ и ПМГ „Иван Вазов“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *