Водещи новини - дясно Общество

Коледна кампания в помощ на възрастните хора организира клуб „Жътвари” от Добрич

Благотворителнa Коледна кампания „Дари усмивка на възрастните хора” инициира Клубът за народни танци „Жътвари” в Добрич. Целта е да бъдат зарадвани възможно най-голям брой възрастни хора – такива, които живеят сами или имат сериозни финансови и/или здравословни проблеми.

По официални данни в Добрич около 350 са възрастните хора, които имат нужда от помощ.

Възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща, посочват инициаторите.

Всеки, който желае, може да избере продукти от приложения списък. Може да дари само един продукт от избраните, по един от няколко вида или пък няколко броя от един вид. Могат да се даряват и продукти, които не са в списъка, но дарителят счита, че ще бъдат от полза. Може да се дари и парична сума, с която ще се купят дърва или лекарства или ще се платят сметки.

Събират се различни хранителни продукти, като консерви – местни, рибни и постни; пастет; сладко или мармалад; макарони, юфка; сол; захар; брашно; олио; варива – ориз, леща и боб; зърнени закуски;  шоколад; вафли; бисквити – по-меки; натурален сок; халва. Предлага се да бъдат дарени също сапун; прах за пране, веро и други.

Продуктите ще се събират във физкултурния салон на Международния колеж, в залата на танцов клуб Жътвари от Понеделник до четвъртък – от 18:00 ч. до 20:30 ч., петък – от 18:00ч. до 19:00ч., от 11:00 ч. до 12:00 ч.

Всеки, който желае, може да се включи в каузата на бала. Всеки продукт е ценен и ще бъде от голяма полза за някой беден и самотен човек, напомниха организаторите. Оттам информират също, че подобен малък жест на даряване поражда много силен положителен ефект – носи усещане за ценност, кара възрастния човек да се чувства обичан и му връща вярата, че не е забравен и изоставен.

Кампанията ще продължи от 1 ноември до 10 декември 2018 г. Ще бъдат избрани доброволци от всяка една група на Жътвари, които ще разпределят продуктите и ще ги раздадат на възрастните хора.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *