Водещи новини - дясно Общество Регионални - начална Тервел

Община Тервел ремонтира водопроводи и улици в селата Зърнево, Нова Камена и Безмер

Община Тервел обяви обществена поръчка за рехабилитация на улици в селата Зърнево, Безмер и Нова Камена, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

Проектът е по Програма за развитие на селските райони и е вторият одобрен проект на общината по тази програма. Инвестицията е на стойност 3 600 000 лева и включва две улици в с. Зърнево, две в с. Нова Камена и една в с .Безмер. Общо 7,5 км улична мрежа ще бъде обновена по проекта – 4 785 м в село Зърнево по улици „Втора“ и „Трета“, 1516 м в с.Нова Камена по ул. „Втора“ и „Шеста“ и 1075 м в с.Безмер по улица „Трета“.

Ще се подменят трасетата на стария водопровод и сградните отклонения, ще се възстанови пътната настилка по цялата площ на улиците – общо 34 103 кв. м в трите села (19 188 кв. м в с. Зърнево, 9055 кв. м в с. Нова Камена и 5 860 кв.м в с. Безмер.

Офертите на участниците в обществената поръчка ще бъдат отворени на 12 декември в Община Тервел.

В Държавен фонд „Земеделие“ са внесени и са в различни етапи на оценка още пет проекта на Община Тервел – за изграждане на център за социални услуги в с.Безмер, за спортна площадка в основното училище в с.Нова Камена, за детска площадка в Детска градина „Детелина“ в  Тервел , за две улици вТервел и за междублоковото пространство към площад „Старият дъб“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *