Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Задържаха убиеца на Румен Йорданов от Добрич, пребил го до смърт

Установен е извършителят на убийството на 59-годишния Румен Р. По разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Добрич е привлечен като обвиняем за умишлено убийство 56-годишният Иван Ж. Той задържан за срок от 24 часа. Обвиняемият е направил самопризнания, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Както информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, 59-годишният Румен Р. е бил обявен за издирване по сигнал на близките му. След като напуснал дома си на 31 октомври тази година, той бил в неизвестност.

Убит е 59-годишният Румен, чийто труп откриха край Добрич

На 19 ноември тялото на издирвания е било открито до изоставен автомобил във вилната зона „Лозята“ до пътя от град Добрич за село Богдан. Извършената аутопсия е открила тежки травми по тялото на жертвата, които били несъвместими с живота – счупени са били почти всички ребра, което е довело до дихателна недостатъчност.

Откриха изчезналия 59-годишен от Добрич – мъртъв

Жертвата и обвиняемият са се познавали. Назначени са експертизи по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 115 от НК. Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия Иван Ж.  
c