Без категория Образование Шабла

С концерт и много подаръци отбеляза своя празник училището в с. Дуранкулак

С празничен концерт, Основно училище „Св. Климент Охридски“ в село Дуранкулак, днес е отбелязало своя патронен празник, информираха от общинската администрация там.

Тазгодишното отбелязване е преминало под Вазовото мото „Всичко българско и родно, любя, тача и милея“.

Богатата музикално-поетична програма – представяне на стихове, изпълнение на песни, народни танци и драматизации по популярни приказки, в изпълнение на малките Климентови последователи и в чест на България, е била поздрав за всички гости на тържеството.

Сред присъстващите на училищния празник са били кметът на община Шабла, Мариян Жечев, началникът отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общинска администрация – Шабла Таня Янакиева, кметът на селото, Веселин Йорданов, Живко Спасов – общински съветник и бивш възпитаник на училището, Мариета Трайкова – представител на шабленското училище СУ „Асен Златаров“, също така и редица читалищни дейци.

По традиция, всяка година на патронния празник, директорът на учебното заведение награждава изявени ученици и техните учители. През тази година са били отличени Николета Мирчева – за представянето си в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“ и нейната преподавателка Живка Йорданова.

В словото си, Маргарита Тодорова – директор на училище “Св. Климент Охридски”, е пожелала на всички възпитаници – да са силни и ученолюбиви, да бъдат добри хора, да успяват и да се гордеят, че са част от просветата на дуранкулашкото училище, както и да запишат историята на тяхното училище със слово и дело, също като своя училищен патрон Климент Охридски – ученик на Светите братя Кирил и Методий.

Председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева е подарила книги за училищната библиотека.

В резултат на усилията и всеотдайността си, за всички ученици през следващата година ще бъде организирано зелено – това е била и една от изненадите, съобщени от Мариян Жечев – кмет на Община, по време на приветствието му към всички присъстващи.

Подаръци са поднесли и Николинка Георгиева-читалищен секретар в Дуранкулак и Мариела Трайкова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *