Общество

Транспортният бранш в Добрич изпитва сериозен недостиг на шофьори

Сериозен недостиг на водачи на превозни средства изпитва транспортният бранш в област Добрич. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областната комисия по транспорт, водено от заместник областния управител Красимир Николов.

Проблемът бе поставен от управителя на „Пътнически превози“ ЕООД Валентин Василев, в качеството му на представител на превозвачите, както и от свое име като фирма, извършваща обществен превоз на пътници сподели.

Участниците в заседанието се споразумяха, че ще бъде търсен баланс за удовлетворяване на нуждите от обществен превоз от страна на местните власти и населението в общините и възможностите и икономическите показатели от страна на транспортните фирми.

Членовете на комисията бяха запознати от зам.-кмета на Община Генерал Тошево Деян Димитров с искането на Общината за регламентиране на две нови автобусни спирки по линията Генерал Тошево – Добрич – Генерал Тошево. Той подчерта, че искането е продиктувано от факта, че жителите на селата Пленимир и Петлешково трябва да изминават разстояние от над един км, за да стигнат до спирка на обществения превоз. Единодушно членовете на Областната комисия по транспорт одобриха искането на Община Генерал Тошево.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *