Водещи новини - дясно Здраве

„Прави добро, за да ти се връща добро“, вярва младо семейство от Добрич

Семейство Елица и Стоян Стоянови от град Добрич, в знак на благодарност към екипа на Отделението по педиатрия в “МБАЛ Добрич” със завеждащ  д-р Йовчо Йовев и старша медицинска сестра Милена Георгиева, дариха лазерно многофункционално устройство и електрически бойлер.

“Те са най-всеотдайният екип, който сме срещали през последните години”- разказа Елица Стоянова. Младото семейство е убедено, че не е необходимо да си богат финансово, за да помогнеш. Достатъчно е да си способен да бъдеш добър. Това не е нещо, което се научава. Това е нещо, което всеки човек притежава, но въпросът е, дали ще използва.

Стоян работи като магистър-фармацевт в Аптека “Сейба” във верига “Кауфланд”, а Елица е ресурсен учител в СУ “Любен Каравелов”.

Добро. Дума, която употребяваме всеки ден. Използваме я в много и различни ситуации. На ден поне по няколко пъти я изричаме или прочитаме. И все пак какво означава тази проста дума „Добро“ и заслужава ли си да правим добро на другите?

На този въпрос търсим отговор от семейство Стоянови. “Несъмнено свързваме „доброто“ с нещо положително, нещо, което би ни харесало. Все пак, всеки би искал да му се прави добро и да се държат добре с него, но, когато се стигне до връщане на добрината, става малко трудно. Всеки човек с радост би приел да му се помогне, но малко са хората, които биха предложили помощта си, без нищо в замяна. Дали доброто ще ти се върне, зависи от това дали човекът, на който ти си помогнал, ще ти върне услугата. А малко хора са останали, които ще ти я върнат. Все пак, ти не си му искал нещо в замяна, защо тоя човек да си прави труда да ти помага, щом не се налага. В днешно време, или по-точно в нашата държава, когато на един човек му се помогне, той се възползва максимално, след което тича с всички сили, бяга надалече, преди да се е събудил. Ако пък реши да ти върне добрината, се налага да си зададем въпроса „защо?“ Както споменах, той не получава нищо в замяна, защо ще си губи времето”- сподели младото семейство Елица и Стоян Стоянови, на въпроса защо го направихте? Те силно вярват и са убедени, че не е необходимо да чакаме Коледа или друг празник, за да дариш, макар и нещо дребно. И двамата са единодушни, че, както се пее в песента на Емил Димитров “…Ако си дал дори трошица хляб, не си живял напразно”.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *