Каварна Крими

Френският съд разреши Баневи да бъдат екстрадирани в България

Френското правосъдие разреши на апелативна инстанция българският бизнесмен Николай Банев и съпругата му Евгения, собственици на ваканционно селище “Русалка”, които са подведени под отговорност за редица финансови престъпления, да бъдат предадени на българските власти, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
По силата на европейски заповеди за арест от 23 октомври, а после и от 2 ноември, семейството, което живее в Югоизточна Франция, беше задържано на 26 октомври на летището в Ница, докато се готвело да отпътува заедно с трите си деца за София. Те бяха поставени под стража.
На заседанието на апелативния съд в Екс ан Прованс на 14 ноември заместник-главният прокурор Серж Боковиз каза, че няма никаква пречка за предаване на семейство Баневи на българските власти, посочвайки, че бизнесменът – бивш кандидат на президентските избори през 2016 г. – и съпругата му са “най-богатите хора в България”.
Българското правосъдие, което цитира престъпно сдружение, присвояване на обществени средства и пране на пари, смята, че Баневи са източили контролирани от тях предприятия в полза на свои фирми на Сейшелите, Швейцария и Панама.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *