Без категория Образование Политика

Учениците от две училища в Ген. Тошево влизат в съда за среща с магистрати

В традиционният Ден на отворените врати за Районен съд – Генерал Тошево, ученици от СУ „Н.Й.Вапцаров” и ПГЗ „Т.Рачински” в Генерал Тошево, ще се възползват от възможността, на 23 ноември от 10.00 ч., да разгледат различните служби, деловодства и регистратурата на съда, да получат информация за предоставяните съдебно-административни услуги, както и да разговарят с магистрати и съдебни служители, информираха от пресслужбата на съдебното ведомство.

Пред младежите ще бъде изнесена и лекция на тема „Възпитателни мерки за деца при противообществени прояви, начин и места за прилагането им”, подготвена от съдия Динко Минчев.

От Районният съд отправят покана за участие в събитието към всички граждани, желаещи да се запознаят със съдебните процедури и дейността на магистратите и съдебните служби.

Инициативата в Генерал Тошево е част от кампанията на Висшия съдебен съвет за провеждане на „Дни на отворените врати в органите на съдебната власт“ и има за цел да допринесе за повишаване на правната култура на младите хора, както и за повишаване на доверието на гражданите в съдебната система.

Наслова на събитието е – „Открито за съдебната власт“.

 

снимка: cdyerlaw.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *