Водещи новини - дясно Добрич Общество

Къщата за временно настаняване на бездомни в Добрич има готовност да подслони нуждаещите се

Общинската сграда по улица „Иван Пенаков“ №37 има готовност да осигурява подслон на бездомни хора през зимните месеци. Тя работи още от миналия петък (10 ноември 2018), съобщиха от общинската администрация в отговор на запитване на Про Нюз Добрич.

Домът е почистен и е осигурена охрана. В къщата, която ще приема хора без дом, е осигурено отопление. Тя е обзаведена с легла като капацитетът е за 6 лица.

Бездомниците могат да останат там за целия зимен период. Осигурена е охрана. Има основни битови условия, неща от първа необходимост.

Три са приютите в града, които подслоняват бедстващи хора в студените дни. Освен общинската къща, която се намира зад сградата на Стоматологичната поликлиника, другите две места са приютът към православния храм “Св. Троица”, където живеят предимно самотни майки с деца, и приютът за мъже на фондацията “Ръка за помощ” на ул. “Шипка”.

В мъжкия приют има само едно свободно място. То е на втория етаж на леглото, което  означава, че човекът, който ще бъде настанен, трябва да е със здрави крака, обясни ръководителят на приюта Александър Иванов.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *