Водещи новини Общество

Педагог от Добрич стана студент на 78 г. и завърши “Теология”

Дългогодишният преподавател в Института за начални учителки в Добрич Георги Кънински стана студент на 78 години и завърши магистърска степен по специалност „Теология”.

Това споделят от Дома за стари хора, където пенсионираният педагог е настанен.

Социалният институт стартира рубрика в профила си във фейсбук “Портрети”, в която представя домуващи и техните любопитни житейски истории или интересни факти. Така екипът на дома иска да докаже, че “Никой не е забравен и нищо не е забравено”.

Първият портрет е на един от най-ерудираните възрастни хора, настанени в дома. Георги Кънински е познат и уважаван от цялата добричка общественост. Той е бил преподавател в Института за начални учителки в града ни. Специалността му е „Българска филология” и в началото е работил като гимназиален учител. Първо в родния си край – Плевен, а после и в Силистра, където се запознава със своята съпруга.

Пенсионираният педагог е ярко доказателство на сентенцията, че човек се учи, докато е жив.
На 78-годишна възраст той решава да учи и пред 2014 година се дипломира като магистър по теология, завършил задочно обучение. Дипломирал се е във Великотърновския университет, който завършва с Много добър успех 5,10. Средният му успех от курса на обучение е Много добър 5,20, а от защитата на дипломната работа – 5,00.
На въпроса защо е решил да учи на тази възраст той отговаря, че религията винаги е представлявала интерес за него, както и търсенето на отговори на някои екзистенциални въпроси за живота.

И цитира думите на Джон Ленън в интервю за ВВС, дадено малко преди да бъде убит. На въпроса: “Какво ще кажете за рая и за ада в задгробния живот?” певецът отговаря: ” Аз съм християнин и вярвам в живота след смъртта. Вие ме питате за рая и за ада. Раят ли? Това е вечно пребъдване с Бога в неговата светлина. Адът ли? Това е вечно пребъдване без Бога в тъмнина”.
В Дома за стари хора Георги Кънински споделя своите знания и мъдрост, както в делника, така и на всички празници и организирани мероприятия, за което екипът на социалния институт му поднася своята огромна благодарност.

Снимки: Про Нюз Добрич и Дом за стари хора

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *