Общество

Над 40 000 лева събра дамски клуб „Майчина грижа” за стипендии на талантливи деца

Над 40 000 лева събра Дамски клуб Майчина грижа за талантливите деца на Добруджа, съобщиха от клуба.

Средствата бяха събрани по време на традиционния благотворителен бал, който се провежда вече 22-ра година в навечерието на Деня на християнското семейство.

Както всяка година, така и тази, празникът започна с водосвет, отслужен от отец Емануил от храм „Света Троица”. Гости и домакини бяха поздравени от талантите на Добрич, сред които и стипендианти на Майчина грижа. На първото хоро гостите се хванаха редом до възпитаниците на Стоян Господинов от представителна танцова студия „Добруджа”, които отново очароваха с магията на своите изпълнения.

Сумата, с която ще бъдат осигурени стипендии за талантливи ученици и студенти в затруднено положение, бе набрана от кувертите за бала, от разиграна томбола, търг за предмети на изкуството, както и от направени дарения.

Водещи на вечерта бяха актьорите Владислав Карамфилов – Влади Въргала, и Красимир Демиров. Те водиха и наддаването за предоставените от дарителите ценни предмети. Сред тях бяха картини на Георги Петров “Зимно утро в Балчик” и Пламен Станчев “Зима в Троян”, икона на Св. Мина, дело на Мариян Георгиев, добруджанска детска носия, 130-годишен козяк, трофейна офицерска сабя с изобразен орден за храброст от времето на Първата световна война, фланелка с автограф на Григор Димитров, топка с автографите на волейболлистите от „Добруджа 07”, статуетка, дарена от кмета на София Йорданка Фандъкова и други.

Настроението на вечерта приповдигнаха със своите изпълнения и комиците от „Тутурутка”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *