Култура

Рок група Kashmir идва за участие в The Maze Добрич

Младите музиканти от добричката метал-банда Creep ще свирят тази вечер (17.11) в клуб The Maze, като подгряващи на рок-група Kashmir от Варна.

Програмата на домакините от добричкия клуб The Maze започва в 21 ч., с изпълнение на петте момчета от Creep, сподели управителя на клуба Деян Николов.

След тях, на сцената се качват популярните сред феновете на рока – варненската четворка Kashmir / Явор Тотев-вокал, Живко Русев-бас, Миро Цанов-ударни и Крис Торлаков-китари /

От Kashmir споделиха, че ще свирят главно своя авторска музика, която те описват като “Рок от дъното на душата, разположен някъде между Сиатъл, Калифорния и класическия британски рок вайб.”

С рок-кавъри от 60-те, 70-те и 90-те години, бандата ще внесе типичната класическа рок атмосфера, в съботната ноемврийска вечер за всички, решили да споделят  емоцията, в ноемврийската съботна вечер в The Maze.

Кашмир е рок банда от Варна, България основана през 2016г. Във времето, групата е преминала през много промени в стилистиката както и в членовете на състава.
През 2016г., групата стартира кариерата си с кавър версии на известни хард рок и хеви метъл хитове, но с времето настъпват изменения, както в стилистиката, така и в състава и.
През 2017г, бандата осъзнава, че е настъпил момент за голяма промяна и от формация с шест члена, групата се превръща в квартет. Така в края на 2017 г реновираната банда в новия си компактен състав състоящ се от Явор /вокал/, Крис /китари/, Живко /бас/ и Миро / ударни/ се концентрира над създаването на своя авторска музика, която да носи усещане и емоции, които групата би искала да предаде на своята публика.

Днес музиката на Кашмир може да бъде описана като „Рок от дъното на душата разположен някъде между Сиатъл, Калифорния и класическият британски рок вайб.“
Сценичните изяви на групата започват с концерти на малки клубни сцени в град Варна, като постепенно бандата печели сърцата на хората с приятна музика и позитивно приятелско отношение, както на сцената, така и извън нея.

През 2018г., групата печели първо място в конкурса “Сцена за млади изпълнители Wild Child Fest 2018”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *