Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Здравето на ноктите е най-важно, не само красотата им

Подарете на краката си усмивка и чувство за лекота съветва Гери Пенева. Дамата е собственик на  едно от най-търсените студия за маникюр и педикюр в Добрич, а самата тя е все по-търсена от клиенти от цялата страна:
  • Г-жо Пенева, защо казвате, че здравето на ноктите е по-важно от красивия маникюр?
  • Имам 12-годишна практика и за това време стигнах до извода, че не само красотата, а здравето на ноктите е най-важното. Затова, освен за красив маникюр и педикюр, се грижа и за здравето на ноктите и за здравето на ходилата. През 2016 г. завърших Специализиран курс по Терапевтичен педикюр и висша хуманна ортониксия /работа при впити нокти/. Благодарение на знанията и уменията на г-жа Вики Узонян, която водеше курса, аз практикувам този вид педикюр. Впитите нокти са често срещан проблем в днешно време. Факторите са много, като повечето хора дори не подозират, че може да имат подобни проблеми. Незнанието и неудобството, забавянето на посещение при специалист също могат да задълбочат състоянието на ноктите. Най-често срещани проблеми при ходилата, освен впитите нокти, са гъбички по ноктите, дехидратация, кокоши трън и мазоли. На мен ми е болно от нехайството и нежеланието на клиентите да полагат правилните грижи за ходилата си. В моето студио идват пациенти, препратени от джипита или дерматолози, като някои от тях не дават направления за хирургическа намеса, а им казват просто: идете при Гери, тя ще Ви помогне. Аз коригирам впитите нокти чрез системите с които работя. При необходимост, естествено съветвам мои клиенти да посетят специализиран лекар. Посещават ме хора от цялата страна, от В. Търново, Разград, Еленския Балкан...  Здравето на моите клиенти е най-важно!
  • От какво може да се получи впит нокът – заболяване, което се оказва доста често срещано при повечето хора?
  • Заболявнето по ноктите, формата на стъпалото, следоперативната намеса, неправилното изрязване на ноктите, тесните и високи обукви и наднорменото тегло са едни от основните причини за появата на впит нокът. След установяване на причината, прилагам най-точната система за изправянето. След това давам точни указания, които да се следват в домашни условия. Необходими са и ежемесечни посещения, за да следя процеса до пълното възстановяване на нокътната полочка. Обмислям да разработя специализирани индивидуални картони, в които да са описани проблемите и процесите до оздравяване. Сухата нацепена кожа и гъбичките по ноктите са други често срещани проблеми. При мазолите и кокошите тръни на ходилата оздравителният процес започва с намаляването на триенето и натиска. Обработваме проблемната част и препоръчваме тинктура за намазване до пълното отстраняване на проблема, като при необходимост насочвам клиентите към дерматолог.
 
  • Кое е водещо в общуването с клиентите Ви?
  • Когато правя маникюр, за мен ръководещо е здравето на ноктите. На всеки нов клиент обяснявам важността на грижата на нокътната плочка и как да я осъществяват, за да имат перфектен маникюр. Много голяма част от клиентите ми са постоянни – още от началото на практиката ми, което е голяма гордост и постижение за мен. Посещават ме, както деца, така и възрастни, като 90-годишната баба Ненка от Генерал Тошево. 40% от клиентите ми са мъже. Съветът ми към хората е да обръщат навреме внимание на проблемите си и да не се притесняват да посетят съответния специалист. И на всички ще кажа: Подарете на краката си усмивка и чувство за лекота!
  • А къде могат хората да Ви намерят?
  • Адресът на моето студио е: Добрич, ул. „Дойран” 7 – това е до хотел „Тиара”, а студиото ми е „Герито Пенева”.
 
c