Спорт

Топатлетката от Добрич Милица Мирчева стана шампион на Южния регион на Щатите

Една от водещите български атлетки в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева, която в момента е студентка във Florida State University (FSU), САЩ постигна поредния си престижен успех зад Океана, съобщава MediaNews.bg.

Състезателката от Добрич стана шампионка при жените по крос кънтри в колежанското първенство на Южния регион на Щатите (2018 NCAA Sought Region Cross Country Championships), което се проведе в Apalachee Regional Park в околностите на столицата на Флорида Талахаси.

Така 24-годишната атлетка от Добрич се класира директно за Националния студентски шампионат по крос кънтри в Дивизия 1, който ще се състои на 17 ноември, в Медисън, Уисконсин.

 

В конкуренцията на повече от 200 атлетки от 30 щатски университета и колежи Милица Мирчева финишира първа на 6 км при дамите след изключително силен финален спринт в последните 500 м – тя пробяга дистанцията за 20:16.9 мин.

По този начин Милица допринесе най-много за отборния успех на тима на FSU, който също се класира автоматично за Националния шампионат по крос кънтри за Дивизия1, при това за пръв път след 2014 г.

Източник: medianews.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *