Политика

Красимир Янков: Има дълбока несправедливост на системата “бонус малус”

“В разработването за въвеждане на системата “бонус малус” са видими много нелепи неща, като тежестта, която да се трупа върху автомобила от извършените нарушения от водача на МПС. Ами ако автомобила се ползва от няколко човека или е “кола под наем”, това написа на стената си във фейсбук народният представител от Добрич от парламентарната група на “БСП за България” Красимир Янков.
“Но има още един въпрос, който е по съществен, свързан със застраховката “гражданска отговорност”? Самото наименование определя характера на застраховката. Това е вид обезпечаване на имуществени щети, които може да произтекат от произшествия предизвикани от водач на МПС. Защо тогава с такава застраховка трябва да се с обвързва автомобила, а не водача? Защото автомобилите са в пъти повече от водачите, а и контрола е по лесен. Това е несправедливо и бърка дълбоко в джоба на хората в полза на застрахователите!
Всеки правоимащ водач на МПС, за да упражнява шофьорското си право, трябва да има “гражданска отговорност”!
Не трябва всеки собственик на автомобил, да заплаща плюс данъка за автомобила и доброволната осигуровка “каско” още някаква такса за всяко притежавано МПС”, посочи още Янков.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *